Praktisk informasjon

Praktisk informasjon

Tidsskjema

 • Kl. 11.00: Åpning
 • Kl. 11.00-11.30: Startnummerutdeling for barneløpet, Øvre Torv
 • Kl.11.30 – 12.30: Barneløp. 125 barn og inntil 75 voksne i hver pulje.
  • 11.30: Første pulje
  • 11.45: Andre pulje
  • 12.00: Tredje pulje
  • 12.15. Fjerde pulje
 • Kl. 13.30 – 14.30: 5 km. 100 løpere i hver pulje.
  • 13.30: Første pulje
  • 13.40: Andre pulje
 • Kl. 15.00 – 17.00: 10 km, inntil 200 løpere i hver pulje (totalt 600 løpere)
  • 15.00: Første pulje
  • 15.15: Andre pulje
  • 15.30: Tredje pulje
  • 15:45: Fjerde pulje
 • Kl. 17.00: Avslutning

Startnummer

Startnummeret henter du på Clarion Hotel Ernst i Rådhusgata 2, midt i Kristiansand sentrum. Vi har åpent fredag kl. 12-18 og lørdag kl. 11-15.

Startnummer til barneløpet hentes på Clarion Hotel Ernst fredag kl. 12-18 eller på Øvre Torv på lørdag kl. 11.00-11.30.

Ha startnummeret ditt klart når du kommer så sparer vi tid og trengsel!

For å begrense trengsel og store folkemengder oppfordrer vi alle som har mulighet til å hente startnummer til flere enn seg selv. Bedrifter og lag: En person henter startnummer til alle i gruppen.

Start- og målområde

Start og mål blir på Øvre Torv, midt i Kristiansand sentrum. Her har vi god plass til løpere, tilskuere og samarbeidspartnere. Ta gjerne hele familien med, da vi har masse å by på fra våre sponsorer.

Alle løpere oppfordres til å møte senest 10 minutter før starttiden slik at vi får organisert og plassert dere ut i riktig startpulje, gitt god info og preppet dere før start.

Oppbevaring av tøy

I start og målområdet kan vi ta vare på tøyet ditt mens du løper. Her har vi et eget bemannet telt som tar inn ferdig merkede poser/bagger. På startnummeret du får utdelt er det en egen tag for å merke det du vil levere inn.

Toaletter

Toaletter står utplassert i start / målområdet. Det blir ikke mulig å benytte garderobene på Aquarama i år pga smittehensyn. 

Løypetrase

Løpetraseen merkes og rigges fredag ettermiddag, slik at Jack Waitz kan ønske deg velkommen til start allerede kl. 11 lørdag morgen.

Løypa merkes tydelig med merkebånd og hver kilometer vil være markert. Følg anvisningene til løypevaktene, og ta hensyn til hverandre. 

Fartsholdere

Dersom du har satt deg et tidsmål kan det være motiverende å følge en fartsholder gjennom løpet. Fartsholderne våre skal være lette å se og følge i traseen. De løper med ballonger med forventet sluttid på. 

På 5 km blir det fartsholdere som hjelper deg inn like under henholdsvis 20 min, 25 min og 30 min.

På 10 km blir det fartsholdere på 40 min, 45 min, 50 min, 55 min og 60 min. 

Drikke

I løypa har vi 2 drikkestasjoner hvor vi deler ut vann og sportsdrikke fra Squeezy. Ta gjerne litt drikke halvveis så er du sikker på å opprettholde væskebalansen. Stasjonene er plassert ut ved Roklubben på Kjøita (ca 5,5 km ut i 10km-løypa og i siste halvdel av 5 km-løypa), og ved start/målpassering.

Løypevakter

Vi har løypevakter i tydelige gule t-skjorter som kan hjelpe deg. Følg anvisningene til disse. De er der for å hjelpe deg til å få en hyggelig opplevelse.

Førstehjelp og skader

Sikkerheten er viktig når vi er så mange mennesker samlet. Vi har med oss Røde Kors som etablerer telt i målområdet. Der har de hjertestarter, oksygen og utstyr for enkel sårbehandling. I tillegg har de med en ATV som raskt kan komme ut i løypene. Dersom det skjer akutte alvorlige skader skal alltid 113 kontaktes, og vi ber selvsagt om at dere tar vare på hverandre dersom noen uhell skulle skje. Normalt er det få skader på et slikt løpsarrangement.

T-skjorter

Alle løpere får utdelt teknisk t-skjorte som vi oppfordrer at du benytter under løpet. T-skjortene leveres fra Fibra, og deles ut når du henter startnummeret.

Medaljer

Etter målgang på alle distanser blir det delt ut medaljer. For de som løper barneløp har vi egne medaljer.

Barneløpet

Sommerløpet er for hele familien. Vi inviterer alle barn i alderen 0 – 12 år til eget barneløp. Løypa er 1 km lang. Vi deler inn i puljer på 125 barn og inntil 75 voksne. Alle som deltar får t-skjorte, startnummer, is, diplom og drikke. Alle barn får også gratis inngang i Aquarama løpshelga ved å vise startnummeret ved inngangen. I år må vi registrere alle påmeldte, også barna. De meldes på på samme måte som voksne. Det er selvsagt mulig å melde på ved start også. Voksne som følger barn registrerer vi ved start. Barneløpet er sponset av Skandia Energi.

Overnatting

Clarion Hotel Ernst har fremdeles ledige rom til rabatterte priser for deltakere på Sommerløpet. Les mer her.

Bedrifter og lag – 10 % rabatt

Alle registrerte lag og bedrifter får 10 % rabatt på alle løpere. Registrer ditt lag / bedrift i dag!

Takk for at du tar nye steg sammen med dine kolleger på Sørlandets største løpefest i lørdag 21. august!

REGISTRER DIN BEDRIFT / LAG

Registrerte bedrifter, lag og foreninger kan få tilsendt faktura. Send i tilfelle e-post til post@sommerlopet.no med følgende info:

 • Bedriftsnavn eller lagsnavn
 • Organisasjonsnummer
 • Kontaktperson
 • Epost
 • Telefon
 • Adresse

Du får tilsendt brukernavn, passord og rabattkode innen 24 timer etter at vi har mottatt e-posten. Du kan administrere deltakere frem til 10. august og faktura blir sendt pr e-post med 14. dagers forfall.

Deltakere kan registrere seg selv på et lag / bedrift (A) eller bedriften kan administrere alle ansatte selv (B)

 

A. REGISTRERE DELTAKERE

Bruk det tilsendte brukernavnet og passordet for å registrere inn deltakere.

 1. www.sommerlopet.no
 2. Velg PÅMELDING
 3. Velg LAGSPÅMELDING (nest øverste knappen)
 4. Logg inn med ditt brukernavn og passord
 5. Registrer deg eller dine løpere

 

B. ADMINISTRER BEDRIFTEN /LAGET

Bruk det tilsendte brukernavnet og passordet for å få oversikten og gjøre tillegg/endringer.

 1. www.sommerlopet.no
 2. Velg PÅMELDING
 3. Velg LAGLEDERADMINISTRASJON (nederste knappen)
 4. Logg inn med ditt brukernavn og passord
Søk opp og endre deltakere
 • Velg SØK DELTAKER
 • Legg inn søkefelt f.eks etternavn, fornavn og distanse tittel
 • Lagre søkefeltene og velg søk
 • Velg en av dine registrerte løpere for å endre info og distanse.
Legg inn nye deltakere
 • Velg Inntast data i menyen
 • Fyll ut nødvendige felter
 • Trykk på knappen tilføy for å lagre

Påmelding

Vi bruker Ultimate Sport Service til påmelding og tidtaking. Du kommer til påmeldingssiden ved å trykke på en av de blå påmeldingsknappene.

I år må vi registrere alle påmeldte, også barna. De meldes på på samme måte som voksne. Det er selvsagt mulig å melde på ved start også.

Dersom du skulle være uheldig og ikke kan stille til start likevel, er det mulig å overføre påmeldingen til en annen deltaker. Ta kontakt på post@sommerlopet.no så hjelper vi deg. 

Skulle løpet bli avlyst eller du ikke kan stille til start pga noe Covid-19-relatert, vil påmeldingen automatisk bli overført til neste års arrangement, eller du kan få startkontingenten refundert. 

Påmeldt i 2020

Dersom du var påmeldt i 2020 er påmeldingen automatisk overført til årets Sommerløp. Hvis du vil løpe i år, trenger du ikke gjøre noe annet enn å trene og glede deg til start!

Dersom du vil ha startkontingenten refundert følger du linken i e-posten du har fått tilsendt. Se i søppelposten dersom du ikke kan se å ha mottatt e-posten. Linken er åpen tom 31. mai. 

Priser

Barneløp: Kr. 95,-
5 km: Kr. 395,-
10 km: Kr. 495,-

Gebyr (kr 17,50,-) og lisens (kr. 40,-) kommer i tillegg. Barn under 13 år betaler ikke lisens.

Vær obs på at prisene kan økes når det nærmer seg løpsdato. 

Lisens

Det er krav om lisens for alle arrangement i regi av klubber tilknyttet Norsk Friidrettsforbund. Med lisensen er du forsikret under arrangementet. Du kan velge mellom helårslisens og engangslisens. Lisens er påkrevd for deltakere som fyller 13 år i inneværende år og opp til fylte 80 år. Engangslisens legges til i påmeldingen. Helårslisens får du kjøpt her.  

Hva får du?

Først og fremst får du en fantastisk løpsopplevelse! Alle som løper Sommerløpet får dessuten årets kule t-skjorte, samt medalje. Dersom du melder deg på i tide får du navnet ditt på startnummeret.  

Alle som deltar i Barneløpet får t-skjorte, startnummer, is, diplom og drikke. Alle barn får også gratis inngang i Aquarama løpshelga ved å vise startnummeret ved inngangen.

SAMARBEIDSPARTNERE OG FRIVILLIGE

Vi ønsker å takke våre sponsorer, samarbeidspartnere og frivillige for støtten til Sommerløpet.