Praktisk informasjon

Løpetraseen merkes og rigges fredag ettermiddag, slik at Jack Waitz og Tore Løvland kan ønske deg velkommen til start allerede kl 10 lørdag morgen.

I år har vi også forsøkt å få enda mer liv og engasjement i løypa. Du vil forhåpentlig oppleve entusiastiske funksjonærer og publikum, og en del artig underholdning langs løypa.

DRIKKE

I løypa har vi 3 drikkestasjoner hvor vi deler ut vann og sportsdrikke av typen Squeezy. Ta gjerne litt drikke på hver stasjon så er du sikker på å opprettholde væskebalansen. Stasjonene er plassert ut ved Bystranda (ca 2,5 km ut i løypa) , ved Roklubben på Kjøita (ca 5,5 km ut i løypa), og ved start/målpassering.

TOALETTER

Toaletter står utplassert i start / målområdet, samt på drikkestasjonen ved Kjøita. Det er også toaletter i garderobene på Aquarama.

STARTNUMMER

Utdeling av startnummer skjer på Clarion Ernst Hotel i Rådhusgata 2 i Kristiansand sentrum. Vi har åpent fredag fra kl 16 - 18 og lørdag fra kl 10 - 15. Du kan hente startnummer for andre enn deg selv, eventuelt for en gruppe som er påmeldt.

START OG MÅLOMRÅDET

Start og mål er lokalisert på Torvet, midt i Kristiansand sentrum. Her har vi god plass til løpere, tilskuere og samarbeidspartnere. Ta gjerne med hele familien ned, da vi har masse å by på fra våre sponsorer.

Alle løpere oppfordres til å møte 10 minutter før starttiden slik at vi får organisert plassert dere ut i riktig startpulje, gitt god info og preppet dere før start.

LØYPEVAKTER

Vi har løypevakter i tydelige gule t-skjorter som kan hjelpe deg.
Følg anvisningene til disse. De er der for å hjelpe deg til å få en hyggelig opplevelse.

LØYPETRASEEN

Løypa merkes tydelig med merkebånd og hver kilometer vil være markert. Følg anvisningene til løypevaktene, og ta hensyn til hverandre.

Vi har med egne fartsholdere på alle distanser som vil kunne hjelpe deg med å holde jevn fart mot målet.

På halvmaraton løpes først trasèen til barneløpet, 550 meter, hhv. 2 ganger før man løper ut i den store runden. Halvmaraton løper 2 ganger 10 km (gul løype).

FØRSTEHJELP OG SKADER

Sikkerheten er viktig når vi er så mange mennesker samlet. Vi har med oss Røde Kors som etablerer telt i målområdet. Der har de hjertestarter, oksygen og utstyr for enkel sårbehandling. I tillegg har de med en ATV som raskt kan komme ut i løypene. Dersom det skjer akutte alvorlige skader skal alltid 113 kontaktes, og vi ber selvsagt om at dere tar vare på hverandre dersom noen uhell skulle skje. Normalt er det få skader på et slikt løpsarrangement.

GARDEROBER

Alle deltakere kan benytte gratis garderober i Aquarama. Disse åpner
løpsdagen kl 9 og stenger kl 18.

OPPBEVARING AV TØY

I start og målområdet kan vi ta vare på tøyet ditt mens du løper. Her har vi et eget bemannet telt som tar inn ferdig merkede poser / bagger. På startnummeret du får utdelt er det en egen tag for å merke tøyet ditt.

T-SKJORTER

Alle løpere får utdelt teknisk t-skjorte som vi oppfordrer at du benytter under løpet. T-skjortene leveres fra Fibra, og deles ut når du henter startnummeret.

MEDALJER

Etter målgang på alle distanser blir det delt ut medaljer. For de som løper barneløp har vi egne medaljer.

GRATIS BARNELØP

Sommerløpet er for hele familien. Vi inviterer alle barn i alderen 0 - 14 år til eget barneløp. Løypa er 550 meter lang. Barneløpene starter kl 14.10, og vi deler inn i puljer etter alder. Alle som deltar får t-skjorte, startnummer, is, diplom og drikke. Alle barn får også gratis inngang i Aquarama løpshelga ved å vise startnummeret ved inngangen. Barneløpet er selvsagt gratis, sponset av Skandia Energi.

TIDSPLAN

Kl 13:00: 5 km

Kl 14:00: Halvmaraton

Kl 14:10: Barneløp 0-5 år

Kl 14:20: Barneløp 6-10 år

Kl 14:30: Barneløp 11-14 år

Kl 16:00: 10 km (16:00: under 50 min, 16:02: 50-59 min, 16:04: over 60 min).

SAMARBEIDSPARTNERE OG FRIVILLIGE

Vi ønsker også å benytte anledningen til å takke våre sponsorer, samarbeidspartnere og frivillige for støtten til Sommerløpet.