PRAKTISK
INFORMASJON

 

Løpetraseen merkes og rigges fredag ettermiddag, slik at Jack Waitz og Tore Løvland kan ønske deg velkommen til start allerede kl 10 lørdag morgen. Da starter maratondistansen, 42.2 km. 

I år har vi også forsøkt å få enda mer liv og engasjement i løypa. Du vil forhåpentlig oppleve entusiastiske funksjonærer og publikum, og en del artig underholdning langs løypa. 

Drikke og toalett

I løypa har vi 3 drikkestasjoner hvor vi deler ut vann og sportsdrikke av typen Squeezy. Ta gjerne litt drikke på hver stasjon så er du sikker på å opprettholde væskebalansen. Stasjonene er plassert ut ved Roklubben på Kjøita (ca 3 km ut i løypa), i Markensgate (ca 7 km ut i løypa) og ved mål / passering (10 km). 

Toaletter står utplassert i start / målområdet, samt på drikkestasjonen ved Kjøita. Det er også toaletter i garderobene på Aquarama.

Startnummer

Utdeling av startnummer skjer på Clarion Ernst Hotel i Rådhusgata 2 i Kristiansand sentrum. Vi har åpent fredag fra kl 16 - 18 og lørdag fra kl 9 - 11. Du kan hente startnummer for andre enn deg selv, eventuelt for en gruppe som er påmeldt. 

Start og målområdet

Start og mål er på TORVET - midt i Kristiansand sentrum. Ta gjerne med hele familien ned, da vi har masse å by på fra våre sponsorer.

Alle løpere oppfordres til å møte 15 minutter før starttiden slik at vi får organisert plassert dere ut i riktig startpulje, gitt god info og preppet dere før start.

Løypetraseen

Løypa merkes med blå merkebånd og hver kilometer vil være markert. Følg anvisningene til løypevaktene, og ta hensyn til hverandre. 

Vi har med egne fartsholdere på alle distanser som vil kunne hjelpe deg med å holde jevn fart mot målet.

Førstehjelp og skader

Sikkerheten er viktig når vi er så mange mennesker samlet. Vi har med oss Røde Kors som etablerer telt i målområdet. Der har de hjertestarter, oksygen og utstyr for enkel sårbehandling. I tillegg har de med en ATV som raskt kan komme ut i løypene. Vi har også egen stevnelege som er tilgjengelig i start / målområdet. Dersom det skjer akutte alvorlige skader skal alltid 113 kontaktes, og vi ber selvsagt om at dere tar vare på hverandre dersom noen uhell skulle skje. Normalt er det få skader på et slikt løpsarrangement.

Garderober

Alle deltakere kan benytte gratis garderober i Aquarama Trening (3. etg) som ligger 500 m fra start og målområdet. Disse åpner kl 9 og stenger kl 18.

Oppbevaring av tøy

I start og målområdet kan vi ta vare på tøyet ditt mens du løper. Her har vi et eget bemannet telt som tar inn ferdig merkede poser / bagger. På startnummeret du får utdelt er det en egen tag for å merke tøyet ditt.

T-skjorter

Alle løpere får utdelt teknisk t-skjorte som du gjerne må benytte under løpet. T-skjortene leveres fra Fibra. 

Barneløpet

Sommerløpet er for hele familien. Vi inviterer alle barn i alderen 0 - 14 år til 1 km barneløp. Barneløpene starter kl 14.10, og vi deler inn i puljer etter alder. Alle som deltar får t-skjorte, startnummer, is, diplom og drikke. Barneløpet er selvsagt gratis.

Tidsplan

Kl 10:00: Maraton og supertrippel

Kl 13:00: 5 km

Kl 14:00: Halvmaraton

Kl 14:10: Barneløp 0-5 år

Kl 14:20: Barneløp 6-10 år

Kl 14:30: Barneløp 11-14 år

Kl 16:00: 10 km (16:00: under 50 min, 16:02: 50-59 min, 16:04: over 60 min)

Bade i Aquarama eller avslutning på Duggfrisk

Sommerløpet er mer enn et mosjonsløp. Vi jobber for å skape liv i og utenfor løypene, slik at du som deltaker og tilskuer skal få en best mulig opplevelse. Etter løpet byr vi på bad i Aquarama hvor de holder åpent frem til kl 19 for oss. Du kan også nyte nydelig mat og drikke under Duggfrisk festivalen som holder åpent fra 12 - 23 løpsdagen.

For deg som har bestilt plass på Duggfrisk eller inngang på AQ deles det ut egne billetter når du henter startnummer. Du kan også kjøpe inngang til AQ for kl 95,-, eller til Duggfrisk for kr 195,- ved uthenting av startnummer. Vi tar VIPPS og kontanter.

Samarbeidspartnere og frivillige

Vi ønsker også å benytte anledningen til å takke våre sponsorer, samarbeidspartnere og frivillige for støtten til Sommerløpet.