5 Kilometer

Folkeløpet 5 km

5 km – distansen de aller fleste kan gjennomføre med stil

NY LØYPE i år!

Ta med deg vennegjengen eller kollegaene og bli med på løpefesten gjennom 5 km i indrefileten av Kristiansand sentrum! Denne runden klarer alle å gjennomføre med et smil.

Der viktigste med Sommerløpet er å fullføre! Vi ønsker at at alle skal kunne delta, uansett forutsetninger. Det blir derfor mulig å korte ned på løypa underveis slik at den blir under 3 km. Disse «snarveiene» vil bli godt merket. Det er selvsagt mulig å stille med barnevogner, rullestoler eller ledsagere dersom du har behov for det. 

Alle løpere oppfordres til å møte 10 minutter før starttiden slik at vi får plassert dere ut i riktig startpulje, gitt god info og preppet dere før start.

Løypekart – Ny løype i år

 
Har du 5 kilometeren som mål?

Løypa slynger seg fra torvet, ned til strandpromenaden, Tresse, bystranda, Tangen, over på Kjøita og rundt hele til du løper over den nye sykkelbroa og ned Rådhusgata til mål!

Løypa er ny for året! Prøv den gjerne!

I år løper du ikke bare for deg selv eller for opplevelsens skyld. Siden vi har fått med oss AKTIV mot kreft på laget, gir Sommerløpet 30 kr av startavgiften din direkte til stiftelsen. I tillegg kan du velge å gi et ekstra beløp fra egen lomme når du melder deg på. Aktiv mot kreft jobber blant annet med å få inn trening som en del av kreftbehandlingen i Norge.

Fartsholdere

Dersom du har satt deg et tidsmål kan det være motiverende og smart å følge en fartsholder gjennom løpet. Fartsholderne våre er instruert til å holde et jevnt tempo, og til å tilpasse farten etter traseen. Det vil si at de vil holde et litt høyere tempo i nedoverbakker og på flater, slik at dere kan slakke av på farten i motbakkene.

Fartsholderne skal være lette å se og følge i traseen. De løper med ballonger med forventet sluttid på. 

På 5 km blir det fartsholdere som hjelper deg inn like under følgende sluttider:

20 min
25 min
30 min